Stadsfesten avklarad – nu lämnar han över ordförandeskapet

Fredrik ”Nizze” Nilsson, ordförande i Fiesta Eksjö betonar att stadsfesten är ett lagarbete. Nu väljer han att lämna över ordförandeskapet.

Fredrik Nilsson får kanske möjlighet att beskåda stadsfesten mer som åskådare nästa år. Han blir fortsatt engagerad i festen men väljer att kliva av ordförandeposten. Foto: Ivonne Svahn

Fredrik Nilsson får kanske möjlighet att beskåda stadsfesten mer som åskådare nästa år. Han blir fortsatt engagerad i festen men väljer att kliva av ordförandeposten. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-08-30 16:20

Fredrik Nilsson har suttit med i Fiesta styrelse sedan 2011 och varit ordförande sedan 2014.

Han har varit starkt delaktig i det förändringsarbete som genomfördes efter 2013 då stadsfesten var riktigt illa ute ekonomiskt men där den räddades undan festival-döden.

Han började som funktionär 2009 och hade då hand om backstage.
– Jag har varit med alla år utom ett. 2008 var jag på området men då var jag jättefull, konstaterar han vägen från friskt ölhävande besökare till ordförande för hela den jätteapparat som stadsfesten innebär.

Efter stadsfesten sätter budgetarbetet igång och han betonar att det är jätteviktigt att göra det för att ha full kontroll.

Dessutom ska man upprätta en verksamhetsmanual och processkartor för kommande generationer festivalengagerade så kunskapen och erfarenheterna förs vidare. Arbetet för nästa fest är redan igång sedan länge. Får en artist ena året kan den vara aktuell för året därpå.

Själv tar Fredrik Nilsson dock ett steg tillbaka från högsta trappsteget. Han behöver få mer tid för sig själv och sin familj och väljer därför att lämna ordförandeskapet till nästa år.
– Av personliga skäl kommer jag att tacka för mig vid årsmötet, förklarar han och säger att det finns personer som passar utmärkt för den rollen han haft.

Han kommer dock att vara fortsatt engagerad i stadsfesten men vill inte längre ha den tunga rollen i styrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om