Stadsfesten rullar igång

Eksjö Stadsfest närmar sig och det är allt mer känsla i luften att det snart är dags för ortens stora familje- och musikfest. Under onsdagen byggdes stora scenen upp på torget.

Eksjö/Mariannelund2011-08-25 06:20

Torgknallarna står utspridda lite varstans på torget mellan lastbilar, lastmaskiner och byggen av scen och partytält pågår. Göran Modig står tappert i sitt plommonstop mitt på torget och försöker guida en grupp besökare i en för dagen tämligen hopplöst rörig miljö.

Intensivt
Inne på Fiesta Eksjö råder full aktivitet. Hela tiden kommer det in någon som vill fråga något eller köpa en biljett.
Den nye ordföranden Lasse Ugarph blir ständigt uppsprungen eller uppringd av någon som vill fråga något. Längs med gågatan, då han hastar till nästa "måste", får han ta emot glada hejarop och någon frågar om han hunnit att äta.
På en sidogata går arrangörerna och Polisen igenom hur det kommer att se ut och vad som kommer att äga rum i just den delen av området.
Att Eksjö Stadsfest är på gång märktes tydligt på onsdagen då alla "yttre" förberedelser sattes igång på allvar. Mest tydligt var scenbygget på torget.

300 funktionärer
Mycket ska klaffa och när Stadsfesten rullar igång på fredag kommer totalt 300 funktionärer att vara involverade på olika vis.
Mitt på onsdagen var cirka 6 000 biljetter sålda av bortåt 10 000.
En trend man kunnat se är att boende på Höglandet ofta köper två dagars biljetter medan de som kommer längre ifrån satsar på en dag.
De flesta övernattningsmöjligheterna i Eksjö och Nässjö är uppbokade. Inte minst artisterna, som sällan kommer ensamma, ska ha någonstans att bo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om