Stänger i Danmark - Satsar i Eksjö

Företaget Schur Packaging Systems a/s lägger ner sin tillverknings- och montageverksamhet i danska Horsens. 90 anställda drabbas då verksamheten flyttar till Sverige och Eksjö.

Eksjö/Mariannelund2008-10-28 07:15

Orsaken till nedläggningsbeslutet för fabriken i Horsens är dålig orderingång och ett stort underskott för räkenskapsåret 2007-2008. Hur stort underskott det handlar om är hittills okänt.
Schur Packaging Systems a/s tillverkar och säljer förpackningsmaskiner, förpackningssystem och efterbehandlingsutrustning för tryckeri och bokbinderi.
Schurs har en bred verksamhet så dess 16 övriga verksamhetsområden påverkas inte av beslutat.

90 anställda
Enligt den danska tidningen Horsens Folkeblad ska ägaren Hans Schur för ett par veckor sedan ha sparkat vd:n Knut Rödbro för att själv ta över hans plats. Bara någon vecka senare, i slutet av förra veckan ska han, enligt samma lokaltidning, ha meddelat att fabriken i Horsens ska avvecklas. Fabriken ifråga har funnits i ett halvt sekel.
Dagens verksamhet i Horsens omfattar totalt 140 medarbetare varav 85 är engagerade i produktionen. Kvar i Horstens efter förändringsarbetet blir försäljning, service och projektledning med ett 50-tal anställda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om