Stanley Cup-bucklan i Eksjö

Tusentals Eksjöbor samlades på Stora Torget för att få se Stanley Cup-bucklan och hylla "kungen" Niklas Hjalmarsson. Pär Mårts hyllade med att mer eller mindre erbjuda en landslagsplats nästa år.

Niklas Hjalmarsson visar stolt upp Stanley Cup-bucklan på torget i Eksjö.

Niklas Hjalmarsson visar stolt upp Stanley Cup-bucklan på torget i Eksjö.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2010-08-11 06:13


Stanley Cup-bucklans Sverigefärd började redan i måndags. Niklas Hjalmarsson besökte länssjukhuset Ryhov i Jönköping och sina svärföräldrar i utanför Nässjö med bucklan i bagaget.
Igår förmiddags visades bucklan hemma i Russnäs söder om Eksjö och på eftermiddagen var det dags för den stora hyllningen i Eksjö.
Tillsammans med hockeyungdomar i Eksjö HC och marschorkester paraderade Niklas Hjalmarsson på stadens gator till Stora Torget. Där väntade dignitärer, musikunderhållning och tusentals Eksjöbor.

Rörd och hes
- Helt otroligt, sa en rörd och hes Niklas Hjalmarsson om folkhavet innan tog tag i bucklan, kysste den och sträckte upp den i skyn.
Under ceremonin fick Niklas Hjalmarsson frågan vad nästa steg blir i karriären.
- Jag kan egentligen sluta spela hockey, jag är färdig, skojade Hjalmarsson.
- Det är svårt att säga när man vunnit det största som finns men det skulle väl vara att spela i landslaget eller kanske komma hem och lyfta upp Eksjö till division två, fortsatte han och möttes av jubel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om