Stejdahl har en ny stjärna på gång

Pastore Bob blev nyligen utsedd till månadens häst på Mantorptravet. Ägare och uppfödare till den treårige hingsten är Robert Stejdahl från Mariannelund.

Pastore Bob blev månadens häst i Mantorp. Här med Ägaren och uppfödaren Robert Stejdahl samt tränaren Stefan P Pettersson. Foto: Magnus Strömsten

Pastore Bob blev månadens häst i Mantorp. Här med Ägaren och uppfödaren Robert Stejdahl samt tränaren Stefan P Pettersson. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-09-22 14:00

Robert Stejdahl har ägnat sig åt uppfödning av travhästar sedan 1983 och har stadigt fått fram fina starthästar och dessutom ett par stjärnor som tillhört toppen av årgången.

– Totalt har jag fött upp 120 hästar och av dem är det bara 22 som inte har kommit till start. Dessutom har sex stycken tävlat så pass bra att de blivit miljonärer, berättar Robert Stejdahl i samband med prisutdelningen av Månadens Häst i Mantorp där Pastore Bob uppmärksammades.

– Pastore vann debuten ifjol som tvååring och visade prov på lovande takter. Därför har vi spänt bågen rejält i år och matchat honom mot de bästa i kullen i årgångsloppen. Han har gjort det bra där utan att få full utdelning.

Höjdpunkten var fjärdeplatsen i E3-finalen på Örebro som inbringade 120 000 kronor, berättar Stejdahl.

Totalt har Pastore Bob sprungit in 325 000 kronor på 14 starter. Nästa lopp blir ett försök till Sikta mot stjärnorna på hemmabanan Mantorp. Sedan finns även Breeders´Crown med i planerna i höst.

Stefan P Pettersson är tränare för hästen och tror på en ljus framtid.

– Det är en stor och rejäl häst som kommer utvecklas ytterligare till nästa säsong när han fått ta till sig vinterns träning, säger Stefan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om