Stöd för Projekt 322

Söndagens gudstjänst i Hässleby församling hade besök av Projekt 322 och dess initiativtagare Tomas Lind.

Tomas Lind berättade om Projekt 322. Foto: Simone Kästner

Tomas Lind berättade om Projekt 322. Foto: Simone Kästner

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-10-23 11:05

Tomas Lind, är uppvuxen i Mariannelund. Numera är han bosatt i Jönköping men han har fortfarande en stark koppling till sin gamla hembygd. I Mariannelunds- och Ingatorpsbygden är också det projekt han startade för cirka sex år tillbaka välkänt och här finns också många ”hjälpande händer”.

Projekt 322 har som syfte att stötta och ge lite glädje i vardagen till cancerssjuka barn mellan behandlingarna på sjukhusen. Det kan handla om att få gå på spa tillsammans med nära, besöka Liseberg, göra studiebesök, tårtkalas, underhållning etcetera. Något som kan ha stor betydelse i en tuff vistelse på sjukhus både för det barn som är sjuk men också för dess övriga familjemedlemmar,vars liv förändras radikalt.

Tomas Linds första hjälpbesök blev på barncanceravdelningen 322 på Drottning Silvas Barn och ungdomssjukhus i Göteborg och det kom att bli satsningens namn. Projekt 322 blev en förening och dess verksamhet har utökats till att stötta cancersjuka barn som behandlas på Säs i Göteborg, Ryhov i Jönköping och på Universitetssjukhuset i Linköping.

Vid gudstjänsten berättade Tomas Lind om projektet och det var också till den verksamheten dagens kollekt gick.

Sven Sand höll predikan. Kantor var Mary Svanholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om