Stöldliga skär sönder tälten

En stöldliga härjar i Eksjö kommun. Under helgen har de slagit till mot tält på campingar både i Mariannelund, Hult och Eksjö. - Folk tvingades avbryta semestern och åka hem, berättar Annie Heida på Spilhammars camping.

Annie Heida på Spilhammars camping tycker att det är tråkigt att en stöldliga som härjade i helgen tvingade flera sommargäster att avbryta sin semester och åka hem igen. Foto: Rebecca Carlsson

Annie Heida på Spilhammars camping tycker att det är tråkigt att en stöldliga som härjade i helgen tvingade flera sommargäster att avbryta sin semester och åka hem igen. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-07-29 06:22

Natten mellan i fredags och i lördags slog stöldligan till mot campingplatserna i kommunen. Gärningsmännen hade samma tillvägagångssätt varje gång.
De skar upp tältduken med en kniv under natten undertiden campinggästerna låg och sov.
Från vissa tält har de stulit vad de kommit över; pass, pengar, mobiler, nycklar, handväskor och GPS. Andra tält har de bara roat sig med att skära upp.
Värst drabbade var Spilhammars camping i Mariannelund. Där slog ligan till mot tolv tält och förtält.
Holländarna som tog över campingen i januari, Annie Heida och Johan Durkstra, tyckte förstås att detta var mycket tråkigt.
- Ingen blev lyckligtvis skadad undertiden tjuvarna skar upp tältduken, men i vissa fall hade de befunnit sig nära tältduken när kniven stacks in, berättar Annie Heida.
Campinggästerna blev förstås både arga och rädda när de vaknade och upptäckte vad som hänt.
Ingen hade sett något och ingen hade hört något.
För vissa hade semestern precis börjat och eftersom de blivit av med sina saker, fått tältet förstört och i vissa fall blivit av med både pass och pengar, så var det bara att åka tillbaka hem igen.
- Det här är naturligtvis inte bra för oss som campingplats heller. Polisen ringde idag (läs: måndag) och berättade att de hittat ett pass i Tranås från en av våra campinggäster, berättar Annie Heida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om