Stor orienteringstävling i Mariannelund

På Spilhammars camping hölls i söndags en orienteringstävling med deltagare från Kalmar, Jönköping och Östergötlands län. 340 orienterare var anmälda till tävlingen.

Här vid starten samlades de 340 deltagarna på led innan det var dags att springa iväg.

Här vid starten samlades de 340 deltagarna på led innan det var dags att springa iväg.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2006-10-09 06:36

Solen sken och regnet höll sig borta under söndagen och orienteringstävlingen som anordnats av Hässleby skid- och orienteringsklubb. Tävlingen höll medeldistans och sträckorna varierade mellan två till fem kilometer. 50 olika klasser deltog. Den kanske mest fascinerande klassen kallades H85, alltså herrar i 85-års åldern som var med och sprang orienteringssträckan. Damerna var inte långt efter när det gällde åldersklassen, där en klass hette D80. Hela åldersgruppen låg mellan 10 och 85 år. Dessa tävlingar har nu pågått i många år. Närmare bestämt sedan 1930-talet, enligt uppgift, då MAIS började med orienteringstävlingar.
Roland Forsberg är ordförande i Hässleby SOK och under söndagen var han också tävlingsledare. Han berättade om alliansen mellan klubbar i Hässleby SOK, Vimmerby, Hultsfred och Målilla, som varje år bidrar med sammanlagt cirka 30 aktiviteter per år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om