Stora förväntningar på Barnfilmens hus

Ett Barnfilmens hus i Mariannelund har väckt intresse hos olika finansiärer. Nu har Emilkraften fått så många ekonomiska klartecken och positiva förhandsbesked att man börjar våga börja arbeta med projektet.

Eksjö/Mariannelund2011-01-14 07:18

Barnfilmens hus är tänkt som ett tre-årigt projekt där Emilkraften står som huvudman men med en rad samarbetspartners. Ambitionen är naturligtvis att satsningen därefter ska vara självbärade ekonomiskt.
Bakom ligger arbete med förstudie och en rad ansökningar till tänkbara finansiärer.

Starkt stöd
Idéen har tagits emot väl och i budgeten som handlar om cirka sex miljoner har både Astrid Lindgrens Hembygd (1,3 miljoner), Landstinget (675 000 kronor) samt kommunen (575 000 kronor) tagit beslut om att stötta satsningen.
- Det är ett av de större bidragen vi gett. Det är mycket pengar så det är klart det har diskuterats. Men det finns massor av saker som styrkt genomförandet. En sak är att det finns starka lokala krafter, säger Jakob Käll, Astrid Lindgrens Hembygd.
- Det handlar dessutom inte bara att dra nytta av turistströmmen. Med filmen har det ett mervärde. Att många parter är med har också betydelse, menar han.
Kvar finns Regionförbundet och länsstyrelsen. De har en ansökan på vardera 1,3 miljoner kronor, att ta ställning till. Beslut väntas i februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om