Stora planer för helgens marknad

I helgen är det tre år sedan Emilkraften tog över ansvaret för Mariannelunds marknad. Och med gatumusikanter, veteranbilar och närproducerade varor hoppas de att årets marknad blir en succé. - Det är viktigit att ha aktiviteter runt om som hör ihop med marknaden, säger Robert Glader, verksamhetsledare på Emilkraften.

Jesper Stejdahl, Robert Glader och Anna Mellergård har stora planer för årets marknad.

Jesper Stejdahl, Robert Glader och Anna Mellergård har stora planer för årets marknad.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-07-16 06:29


Det är nu på lördag som marknaden hålls mitt i Mariannelund. Och årets marknad bjuder på flera nyheter. Bland annat kommer samverkansprojektet och nätverket Bondens torg att ha en egen yta där de kommer att sälja närproducerade varor från olika gårdar i närområdet.
- Dessutom kommer det att vara en bilutställning vid folkhögskolan med veteranbilar, säger Robert Glader, verksamhetsledare på Emilkraften.
Under dagen kommer även gatumusikanter från studieförbundet vuxenskolan att närvara och barnfilmbyn kommer att vara öppen. Dessutom anordnas det av privatpersoner en bakluckeloppis i Mariannelund i nära anslutning till marknaden.
- Det tycker jag är jättekul. Ju mer som händer i Mariannelund under dagen, desto bättre, säger Robert Glader, verksamhetsledare på Emilkraften.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om