Stormöte att vänta

Jana Anckarman, sekreterare i Furulundsskolans föräldraförening, är nöjd med insamlandet av namnunderskrifter med krav att göra något åt situationen på Furulundsskolan i Mariannelund. - Det var inte svårt att få underskrifter. Det här är en angelägen sak för hela bygden.

Eksjö/Mariannelund2009-06-25 06:32

Protesterna handlar om de neddragningar som skett på Furulundsskolan i Mariannelund. Dessutom väntar troligtvis ytterligare neddragningar till hösten.
440 namnunderskrifter har samlats in för att få upp ögonen på politikerna. Det är många som tycker att något måste göras åt den ohållbara situationen på skolan.

Väntar
Enligt Jana Anckarman är nästa steg att få en reaktion från politikerna.
- Vi har haft möten med politikerna tidigare, Men oftast känner vi att vi aldrig får någon respons. Nu hoppas vi att de tar upp det här ärendet innan situationen blir ännu värre.
- Jag har själv barn på skolan och vet att det sviktar i alla tre stadierna, avslutar Jana Anckarman.
Mariannelundsborna förklarar i skrivelsen att rektorn och sektorchefen gjort en rad åtgärder.
- Men de åtgärderna uppfattar jag att de bara räckt till att inte förvärra situationen. Nu är man rädd att det ska bli ännu sämre. Jag delar skibenternas uppfattning att situationen är allvarlig, säger Bernhard Issal, som är ordförande i barn- och ungdomsutskottet i Eksjö kommun.
Väd händer nu?
- Vi ska ha ett utskottsmöte i början av augusti. Vi har redan diskuterat att träffa den avgående och den nya rektorn, för att försöka få klart för oss, hur det egentligen förhåller sig,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om