Storsatsning ger ökad produktion

En stor investering väntar för Sherwin-Williams anläggning i Bellö. Med ökad produktion gynnas bygden med fler arbetstillfällen på sikt. - Det är den enskilt största produktionsinvesteringen för Bellös anläggning, säger anläggningschefen Ola Hagman.

Ola Hagman har jobbat som anläggningschef på Sherwin-Willimas i Bellö de senaste två åren. Han ser väldigt positivt på den stora investeringen. Foto: Josefin Berggren

Ola Hagman har jobbat som anläggningschef på Sherwin-Willimas i Bellö de senaste två åren. Han ser väldigt positivt på den stora investeringen. Foto: Josefin Berggren

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-11-04 07:18


Vid årsskiftet kommer den forna Becker Acromafabriken ta över en stor del av produktionen, av klara och pigmenterade vattenlacker, från Märsta norr om Stockholm.
De används på träprodukter som till exempel möbler, golv och kök.
Eftersom Märsta kommer utöka sin produktion för metall- och plastprodukter har de inte tillräckligt med kapacitet för att hålla kvar tillverkningen för trävarorna.

Nya möjligheter
- Sherwin-Williams kommer öka vattenproduktionen i Bellö för att ge utrymme åt nya möjligheter inom metall och plast i Märsta, detta är ett lånsiktigt strategiskt beslut, säger Hagman.
Det innebär att produktionen i Bellö närapå kommer att fördubblas. Miljonsatsningen kommer inte bara kunna skapa fler arbetstillfällen utan även en hel del förändringar i produktionen.
Det innebär nya maskiner, råvarutankar och andra smarta lösningar.
- Jag är väldigt positiv. Det är en bekräftelse på att vår anläggning producerar bra, med många engagerade och motiverade anställda. Förtroendet finns från högsta ledningen i Cleveland, USA.
Sherwim-Williams är Amerikas störta färgföretag och köpte Becker Acromafabrikerna i Sverige 2010.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om