Struptag och flera slag i ansiktet

Mannen misshandlade en kvinna och en annan man med slag, sparkar och stryptag. Nu åtalas han för misshandel och överträdelse av kontaktförbud.

Eksjö/Mariannelund2016-05-30 07:30

Det var den 15 december förra året som mannen, som är i 50-årsåldern, enligt åtalet från Eksjö tingsrätt gjorde sig skyldig till misshandel av två personer, en man och en kvinna. Händelsen inträffade på en adress i Eksjö.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha tagit struptag på en kvinna och slagit henne i ansiktet samt utdelat sparkar på hennes kropp. Kvinnan fick bland annat smärta, andnöd och underhudsblödningar som följd av misshandeln.

Gärningsmannen gav sig också på en man. Detta genom att slå honom i ansiktet upprepade gånger med knuten näve. Den misshandlade mannen fick flera frakturer i ansiktet, samt smärta, ömhet, blånader och blodvite.

Den åtalade mannen har erkänt misshandeln. Han åtalas dessutom för överträdelse av kontaktförbud då han har delgivits kontaktförbud för den man som han misshandlade. Några dagar efter misshandeln, närmare bestämt den 19 december, ska den åtalade mannen ha kommit hem till målsäganden och stigit in i hans sovrum och kvarstannat där en viss tid. Det brottet förnekar dock den åtalade.

Slutligen är han också åtalad för narkotikabrott, ringa brott, efter att ha använt amfetamin. Detta erkänner han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om