Studenter firades – och sprang ut

I lördags var det stundentfest i Eksjö stad. Studenterna tackade för sin tid på gymnasiet. Först sprang studenterna på Nifsarpsskola ut och en halv timme senare på Östanå-Gymnasium.

De första studenterna springer ut genom dörrarna på Östanåskolan. Foto: Roelof Stroetinga

De första studenterna springer ut genom dörrarna på Östanåskolan. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-06-07 07:04

Firandet lockade flera hundratals gäster till stan, men vädret var inte lika gynnsamt, framförallt vid Nifsarpsskolan. Det hängde regnet i luften och åskan mullrade till och ifrån. Tjugo minuter innan den blivande studenter sprang ut ösregnade det verkligen och alla gäster, de flesta med paraplyer väntade ute men de som inte hade en paraply fick stå i ett tält. Som tur, precis innan studenterna sprang ut blev det uppehåll och festen kunde börja på riktigt.

Studenterna sprang ut alla samtidigt och alla hittade så småningom sina föräldrar med syskon och studenttavla i handen. Sen åkte alla studenter på lastbilsflak genom staden. Lite senare inne i Eksjö samlades hundratals föräldrar och syskonen till studenterna sig fram för gymnasiet på Östanågatan. I full förväntan, med studentskyltarna i händerna, på sina studenter, de som sprang ut prick klockan 13. Efter en kort gemensam dans letade studenterna efter sin familj. Nu är de ett steg framåt i livet.

Fler bilder från Studentfirandet publiceras senare i veckan.

Efter utsparken var alla studenter tillsammans.
Efter utsparken var alla studenter tillsammans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om