Succé för det sista krönikespelet

Eksjös Krönikespel mellan Eld och Eld spelar sin åttonde och sista säsong i sommar. Aktörerna gör strålande insatser och inte ens hällande regn får elden att slockna.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2003-07-09 06:41

Samtliga aktörer bjuder på sig själva och tillsammans skapar de en föreställning av mycket hög klass för alla åldrar.
Trevligt är att föreställningen har så många duktiga barn och ungdomar som medverkar med stor entusiasm och spelglädje. Det här är verkligen ett skådespel där alla åldrar får vara med. Likaså försöker aktörerna se till så att barnen i publiken inte hamnar i skymundan, utan att de får stå långt fram, så att de ser bra.
Vissa scener blir eldigare än andra. Eldsprutare medverkar och det jongleras friskt med brinnande stavar, och brinnande klot. Spelen avslutas med att elden sprider sig i stan 1856.
I år har också teaterföreningen två föreställningar sent på kvällen då eld och ljus skapar större effekter. Den första ägde rum på fredagskvällen i lågornas sken.
Föreställningens fattighjon, tepiskärra, starka män, teatersällskap och så vidare har blivit ett mysigt inslag i Eksjösommaren. Även om föreställningen nu spelar sin sista säsong, kommer det säkert att finnas krafter som gör att det eldiga spelet återkommer, någon gång och på något vis. I alla fall hoppas vi det!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om