Succé och besöksrekord för julmarknad

Årets julmarknad med drygt 9 600 besökare under lördagen är rekord med råge under de 23 år man hittills hållit den och man slog därmed det tidigare rekordet för lördagen med 1 100 besökare. Vädret tros ha spelat en stor roll enligt museichef och marknadsgeneral Pia Löfgren.

Folk i rörelse längs Norra Storgatan mot Stora torget.

Folk i rörelse längs Norra Storgatan mot Stora torget.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-12-05 17:00

Att det var mycket folk under lördagen märktes när Vimmerby Tidning kom till Norra Storgatan för att ta sig fram till Museet den vägen, vilket tog över 20 minuter.

200 utställare

Antalet utställare i år var strax under 200 stycken.

– Upplägget har annars varit ungefär som vanligt med den ändringen att vi i år gjort en extra satsning på att få ett bra flöde till och från Stora torget. Vi gjorde om placeringarna där lite grann och försökte leda in besökarna i ett stråk för att få ett bra flöde från torget och mot norra och Södra Storgatan med dekorationer lite granris, skärmar och sådant.

Det nya upplägget gillades också av både utställare och besökare. 

Matservering

Nytt för i år var också att man gjort plats för matservering på Stora torget där folk kunde sitta ned och äta snabbmat.

Man hade även satsat lite mer på dekorationer inne gårdarna på Krusagården och Fornminnesgården tillsammans med de föreningar som är verksamma där.

– Det här ligger i en plan som vi har sökt pengar för att utveckla julmarknaden vilket ligger ett par år längre fram i tiden, men det vi gjorde i år är vad vi kan göra med de pengar vi har i nuläget.

Söndagseftermiddagen uppgav Pia Löfgren var betydligt lugnare vilket det också brukar vara.

Man har tidigare provat att ha en “smygstart” under fredagen som den gången dock drabbades av kraftig blåst, så tills vidare är det lördag och söndag som gäller.

– Marknaden är ju också en stor apparat och det handlar om att alla utställare och hantverkare ska kunna komma och då är helgen bäst som det ser ut. Vi har därför inte på ritbordet att utöka åtminstone under de närmaste två åren.

Under lördagen besökte drygt 9 600 personer julmarknaden vilket är nytt rekord.
Under lördagen besökte drygt 9 600 personer julmarknaden vilket är nytt rekord.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om