Sunt bondförnuft med Hästhjälpen

Med helheten som det viktigaste hjälper de hästar och ryttare in på rätt spår. Hästhjälpen lär ut, hjälper och fixar när problemen är för stora. Tjejerna Jenna Lindstedt och Sofie Häggström förverkligade i år sin dröm. Tillsammans bestämde de sig för att satsa fullt ut på sin idé, Hästhjälpen.

Sofie Häggström har många djur på  gården. Minigrisar, hästar, hund, ko, get och ankor. För henne och  Jenna Lindstedt är all djurhantering rolig. Foto: Josefin Berggren

Sofie Häggström har många djur på gården. Minigrisar, hästar, hund, ko, get och ankor. För henne och Jenna Lindstedt är all djurhantering rolig. Foto: Josefin Berggren

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-08-20 06:24


- Jag saknar verkligen mina gamla jobbarkompisar, säger Sofie som tidigare jobbat som maskinoperatör på Sherwin-Williams.
Men saknaden har inte hindrat henne från att fullfölja vad hon brinner för. Sedan hon var liten har hästarna varit en del av hennes liv och sedan hon såg sin första shirehäst har det varit rasen som fått beta i Sofies hagar.
För fyra år sedan flyttade Finlandssvenskarna Sofie och Jenna till Sverige. Tillsammans med Sofies dåvarande man. För Jenna som bott hos dem sedan några år, kändes det naturligt att följa med.
- För svenskar är glaset halvfullt, medan det för finnarna är halvtomt, beskriver Sofies bror Kristoffer Häggström skämtsamt skillnaden mellan länderna.

Hjälper hästägare
Företaget Hästhjälpen är precis vad det heter. Tjejerna utgår ifrån sin gård Boaryd, tillhörande Ydre. De hjälper hästar och ryttare med det mesta, förutom inkörning. Under sommaren har de haft en shirehäst på inridning, men det är långt ifrån endast shirehästar de tar hand om.
- Vi åker både ut på besök och tar emot hästar, säger Sofie.
De erbjuder bland annat tjänster som att hjälpa till vid lastning, lär ut grundläggande hantering, inridning, håller i kurser, kör hästtaxi och allt annat som man som ryttare kan behöva ha hjälp med sin häst med.
- Vi har nog lastat runt 60 hästar. Hur lång tid det tar varierar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om