SUPERBILDEXTRA: High School Musical – vilken fullträff!

Tre månaders hårt arbete med High School Musical skulle få sin belöning. Stämningen gick nästan att ta på. Och förväntningarna var högt uppskruvade. Fanns det premiärnerver, så var det i alla fall ingenting som märktes. Vilken show. Vilket tempo och vilka stjärnor. Grattis Sverige – det finns talanger att plocka upp i Eksjö.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-11-22 09:00

När regissören och Eksjösonen Crille Atting tryckte på play – ja, då kom tårarna erkände han sedan ljuset slocknat och musiken ebbat ut i Ing 2:s fritidsgård.

– Jag är stolt bortom ord och visor. De här ungdomarna är helt fantastiska. Som de slitit. Jag är helt mållös.

Vågar och vinner

De vågar och vinner. När High School Musical  – On stage hade premiär i fredags visade ett gäng talangfulla ungdomar att om man bara vågar så kan man nå hur långt som helst.

Och det är också vad High School Musical handlar om, att man ska våga vara sig själv, våga sticka ut och gå sin egen väg.

”Det finns ingen stjärna som är för hög för oss”, sjungs i en av sångerna. En textrad man hoppas att alla ungdomar ska bära med sig, med samma övertygelse och pondus som skådespelarna visade upp på scen.

Följa sitt hjärta

Huvudpersonerna Gabriella och Troy, som spelas av Emilia Staaf från Eksjö och Love Bolin från Göteborg, ställs inför tuffa beslut. Den stora basketstjärnan på amerikanska skolan East High och nyinflyttade tjejen vill inget hellre än att få spela huvudrollerna i skolans musikal – och få vara tillsammans.

Kryddat med lögner

Men för att nå sina drömmars mål måste de trotsa både kompisar och lärare som tycker basketen ska gå före för Troy och kemiolympiaden kan ju vinnas om bara Gabriella är en i laget...

Så det blir en tuff kamp, kryddad med lögner, och frågan är om de ska hålla sig till normen på skolan eller om de ska våga följa sina hjärtan?

Skapas magi

Emilia Staaf och Love Bolins röster passar så bra tillsammans. När de sjunger sina duetter skapas det magi i lokalen.

Måste också få nämna Matilda Dotzek från Vetlanda. Hon gör en imponerande insats som snobbig och självgod i rollen som Sharpay, som anser sig vara den enda rätta till inte bara huvudrollen, utan även som Troys flickvän.

– Huvudrollsinnehavarna är fantastiska. Tänk att man i en amatörteater kan få så klockrena par, säger Crille Atting som i egenskap av regissör vill bjuda tillbaka till Eksjö, som gett honom så mycket.

Unga talanger

Blott 13-årige Gustav Wigelius, även han från Vetlanda, carmar publiken med sin insats som basketspelaren Zeke och lika imponerande som han är, lika underhållande är den ytterligare något yngre Edwin Sundling, som flera gånger lockar till skratt genom högtalarrollen Jack Scott.

Men – de gör det som ett team, Teatertolvans alla duktiga medarbetare som med all rätt lär få ta emot publikens jubel ytterligare fyra föreställningar nu till helgen.

– Jag känner ett lyckorus just nu, alla är helt fantastiska. En del står på scen för första gången, men är redan stjärnor, sa Linn Bogmark efter premiären. Som också betydde premiär för henne personligen i rollen som producent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om