Svagheten i benen var MS

Hon var aktiv inom både basket och dans och såg fram emot att få göra sin praktik på socionomprogrammet i Indien. Då fick Camilla Johansson diagnosen - hon hade drabbats av MS. Ett halvår senare satt hon i rullstol. Camilla Johansson var 23 år när hon började känna sig svag i benen. Hon trodde inte att det var något allvarligt.

Idag sitter Camilla Johansson i elrullstol och vet att de symptom hon har inte kommer att försvinna utan istället bara kan bli värre.

Idag sitter Camilla Johansson i elrullstol och vet att de symptom hon har inte kommer att försvinna utan istället bara kan bli värre.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-12-28 07:28

- Jag tänkte att jag kunde få en tablett hos doktorn och så skulle allt bli bra igen. Men ett år senare fick jag diagnosen MS.
Vid den tidpunkten läste hon till socionom i Örebro och hade planer på att göra sin praktik i Indien. På fritiden var hon mycket aktiv, spelade basket och dansade i ett folkdanslag. Hon var dessutom engagerad i många föreningar både när det gällde bollsporter och skytte. Med andra ord var hon som vilken 23-årig tjej som helst.
Ett halvår senare skulle ingenting vara sig likt. Då satt hon i rullstol och kort därefter fick hon byta till en elrullstol. Hon har inte mycket kraft kvar i armarna och händerna och har drabbats av synfel som inte går att korrigera.
- Det första jag tänkte när jag fick diagnosen var att jag inte hade tid med att vara sjuk. Jag hade så mycket på gång!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om