Svarta siffror för årets stadsfest

Ökar omsättningen med tolv miljoner kronor.

Stadsfesten besöktes av cirka 22 000 personer plus funktionärer. Så här såg det ut framför scen vid Måns Zelmerlöws konsert där några Mariannelundstjejer tagit sin plats. Foto: Ivonne Svahn

Stadsfesten besöktes av cirka 22 000 personer plus funktionärer. Så här såg det ut framför scen vid Måns Zelmerlöws konsert där några Mariannelundstjejer tagit sin plats. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-11-27 08:00


Eksjö Stadsfest i augusti blev en stor publiksuccé och resultatet som sammanställts visar på en omsättning på 5,1 miljoner kronor och ett resultat på 548 000 kronor.

För Eksjös del hade festligheten en stor turistekonomisk betydelse, då omsättningen beräknades öka med bortåt tolv miljoner kronor på grund av alla besökare.

För ett par år tillbaka visade Stadsfesten röda siffror. Krafttag togs för att rädda kvar den årliga festen i Eksjö. Föreningens styrelse tog ett aktivare ansvar och de avlönade togs i stort sett bort. Man avslutade samtidigt samarbetet med den dåvarande festivalledningen.

Därefter har budgetarbetet, en noggrannare kostnadskontroll och planering gjort att föreningen och dess verksamhet repat sig.

Stadsfesten i augusti som blev en succé har bidragit stort till detta.

Den besöktes av cirka 22 000 personer och vid ett tillfälle diskuterades det till och med om man skulle stänga entrén.

Därtill kom cirka 350 funktionärer plus poliser, sjukvårdspersonal med mera.

Fiesta Eksjö räknar att man genom Eksjö Stadsfest bidragit till en ökad turistekonomisk omsättning på cirka tolv miljoner kronor till förmån för Eksjö kommun och dess näringsliv.

- Sedan ett par år tillbaka har föreningen genomfört säkerhetsutbildningar för funktionärer med brandkåren, polisen och en säkerhetskonsult. Andra föreningar som hjälpt till har mottagit arvoden i storleksordningen 100 000 kronor totalt och både besökarnas och kommunens feedback kan inte uppfattas som annat än lyrisk, säger, ordförande Fredrik "Nizze" Nilsson.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om