Svenska på tyska

Ett 50-tal barn mellan sex och tolv år har i veckan åkte runt och sjungit Astrid Lindgren-sånger i trakten kring Mariannelund. Barnen pratar bara tyska - men sjunger sångerna på perfekt svenska.

En kör bestående av ett 50-tal tyska barn har uppträtt på olika ställen runt Mariannelund. Här är några av dem. Foto: Rebecca Carlsson

En kör bestående av ett 50-tal tyska barn har uppträtt på olika ställen runt Mariannelund. Här är några av dem. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-08-04 04:22

"Du ska inte tro det bli sommar", "Lille katt" och andra Astrid Lindgren-sånger, allt från Pippi Långstrump till Mio min Mio. Alla dessa sånger kan de tyska barnen som är på besök i Sverige sjunga. På svenska. Men de pratar själva bara tyska.
Sångledare är Mathias Johillmöller, som varit på besök i Sverige ett par gånger och kan en del svenska. 1999 var han i Stockholm och träffade Astrid Lindgren. Hennes böcker är inte bara kända i Sverige utan även i Tyskland.
Mathias Johillmöller ville hedra den kända barnboksförfattaren. Därför startade han en tysk barnkör i hemstaden Freiburg i Tyskland för att lära barnen sjunga sånger under temat Astrid Lindgren.
Kören består av ett 50-tal barn i åldern sex till tolv år, alla älskar förstås Astrid Lindgrens böcker.
- De lär sig texten genom att härma allt jag säger. Men ingen av dem kan egentligen någon svenska och det är första gången barnen är i Sverige, berättar Mathias Johillmöller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om