Swedbank i Mariannelund blir kontantfri

Efter en viss avvaktan hos Swedbank finner nu banken att Mariannelundskunderna är redo för en kontantfattig bank. I april ges sista möjligheten för den som vill sätta in eller ta ut pengar på gammalt vis.

Clemens Svensson, chef för Swedbank, har ett datum bestämt när banken i Mariannelund slopar kontanthantering.

Clemens Svensson, chef för Swedbank, har ett datum bestämt när banken i Mariannelund slopar kontanthantering.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-01-09 07:27


För de allra flesta har bank varit synonymt med pengar, och möjligheten att sätta in och ta ut pengar.
Många höjde därför på ögonbrynen i början av förra året då vissa banker gick ut och deklarerade att de skulle bli kontantfria. Swedbank som bland annat har kontor i Mariannelund var en av dessa.
Under senvåren genomförde både Nordea och Swedbank kontantstopp i Eksjö. Samtidigt laddade Swedbandks chef för en turné bland främst kommunens pensionärsföreningar, där han visade upp fördelarna med en kontantfri bank.

Längre tid
Men vare sig pensionärsföreningarna eller andra boende i östra kommundelen var så speciellt imponerade och även banken insåg att man nog hastade för snabbt. Någon kontantfri bank i Mariannelund blev det sålunda inte i höstas som ledningen tänkt och även vintern och våren går i gamla banor.
Nu anser dock banken att kunderna måste vara redo och i går gick bankchef Clemens Svensson ut med att ett datum är bokat även för en förändring i Mariannelund.
April blir sista månad för den som vill göra kontantinsättning eller uttag av pengar.
I ett pressmeddelande heter det att "kunderna efterfrågar i allt större utsträckning personlig rådgivning och för att möta kundernas behov, så anpassar sig banken sin verksamhet. För Swedbank innebär det att Mariannelundskontoret blir kontantfritt 2 maj.
- Kundernas krav på bankerna förändras. Allt fler hanterar sin vardagsekonomi via telefon- och internetbank, giro och betalar med kort när de handlar. Samtidigt ökar efterfrågan på rådgivning om sparande, pensioner, försäkringar, lån och allt annat som påverkar våra kunders ekonomi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om