Sylvia åkte raggarbil för första gången

Tolv pensionärer från Mariannelund fick under torsdagen skjuts till Tyresbo i Rumskulla i raggarbilar. Jag har aldrig åkt raggarbil tidigare. Det ska bli roligt, säger Sylvia Jonsson.

Sylvia Jonsson åkte raggarbil för första gången när Träffpunkt Bobinen anordnade resa till Tyresbo. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvia Jonsson åkte raggarbil för första gången när Träffpunkt Bobinen anordnade resa till Tyresbo. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-06-11 13:30

På torsdagen fick pensionärer på Bobinen i Mariannelund skjuts till Tyresbo för att ta en fika men inte i en vanlig personbil.

Det var nämligen Göran Karlsson och tre av hans vänner som ställde upp ideellt och skjutsade tolv pensionärer i sina vrålåk.

– Det är viktigt att vi erbjuder sådana här aktiviteter för de äldre. Förväntningarna har varit stora under hela dagen och trots att vädret har varit lite sämre så vill de följa med. De har klätt på sig ordentligt, säger Ulla-Britt Andersson, ordförande i föreningen Träffpunkt Bobinen.

Det är första gången som det här sker i Mariannelund och bakom aktiviteten ligger Träffpunkt Bobinen, som bedrivs i samarbete mellan frivilligorganisationer och samordnarna i Eksjö kommun.

Varje träffpunkt formas och styrs utifrån besökarnas önskemål och behov.

Denna kväll drog de alltså i väg i raggarbilar till Tyresbo för att ta en fika vid sjön.

Sylvia Jonsson uppskattade initiativet och såg fram emot den ovanliga aktivitetsdagen.

– Jag har nyligen flyttat in på Bobinen och ville givetvis följa med. Jag har aldrig åkt raggarbil tidigare. Det ska bli roligt, säger Sylvia Jonsson och lägger till:

– Det blir något annan än bara sitta inomhus.

Bilen som Sigrid fick åka var en 1959 Buick Electra och bakom ratten satt Göran Karlsson.

– Det här är faktiskt något som vi själva har tänkt ordna tidigare, det finns ju på så många andra ställen här i vårt närområde. Vi kommer säkert fortsätta med det här och ha det en gång per år, säger Göran Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om