Ta bättre hand om era djur!

Nu är det höst igen. Det innebär inte bara gulnande löv och kyligare kvällar, det betyder även överfulla katthem när sommarkatter dumpas efter att semestern är slut.

Spike är en av de lyckliga katter som fått en ny familj. Han ska snart flytta från katthemmet.

Spike är en av de lyckliga katter som fått en ny familj. Han ska snart flytta från katthemmet.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-09-24 06:34

I Eksjö ingår katthemmet i det nationella förbundet Djurskyddet. I lokalen på I-tolv området får tio vuxna katter plats samtidigt. I dag är alla rum fulla, och nio katter står uppskrivna på kölistan. Utan knappt något kommunalt stöd alls, existerar katthemmet. Helt genom ideella djurvänner som sköter städ, veterinärsresor, mat, tillsyn, omvårdnad, allt vad som tillkommer när man har med katter att göra.

20 frivilliga
I dag arbetar 20-talet frivilliga på katthemmet i Eksjö. Verksamheten går runt genom medlemsavgifter och gåvor. Övergivna katters status är mycket låg och efter sommarsäsongen lämnas betydligt fler katter och kattungar in än någon annan tid på året. Ett 50-tal katter tas omhand på katthemmet varje år.
Katter hittas övergivna, men hämtas även hemma hos personer som inte kan ta hand om dem, och lämnas till katthemmet av polis. Det är Länsstyrelsen som har hand om att kolla upp om personer som fått djurförbud följer detta.
- Det finns en polis i Vetlanda, som sköter om såna här frågor i hela Jönköpings län, berättar Mäit Isberg och Ann Sigvardsson, som är frivilliga på Djurskyddet i Eksjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om