Tältfestivalen arrangeras i Bruzaholm

16-31 augusti arrangeras Tältfestivalen i Bruzaholm. Flera kända personer medverkar, bland annat Leif "Loket" Olsson som dyker upp på upptakten på lördag.

Eksjö/Mariannelund2008-08-14 06:24

Visst har man haft tältmöten i Bruzaholm tidigare, men det är ingenting i jämförelse vad Betaniaförsamlingen i Bruzaholm och Lennart Lindbergs organisation nu förbereder.
Programmet är spikat och affischer har satts upp i samhällena runt Bruzaholm.
- Det här blir den största tältsatsningen någonsin i det här samhället, kanske till och med den största i hela kommunen, säger Siwert Arréhn.

80 förmågor
Han har räknat att över 80 olika förmågor kommer att stå på scen under tre helger. Tältet, som sätts upp mittemot Folkets hus, har plats för 400 sittande besökare och det går även att fixa plats för fler om det skulle behövas.
Tältet är 24 meter långt - på kortsidan.
Musikfesten inleds på lördag med att Leif "Loket" Olsson gästar Bruzaholm tillsammans med Målle Lindberg, Inge Danielsson från Ingatorp och Lyckans trio från Eksjö.
"Loket" bjuder på lite stå-upp-komik, han berättar gamla historier och sjunger läsarsången Barnatro.
Målle Lindberg är en riktig kändis och kommer ursprungligen från Nässjö, men bor just nu i Göteborg.
Inge Danielsson kommer att spela keybord och sjunga och Lyckans trio sjunger och spelar gitarr. Lyckans trio består utav Anders och Bitte Pansell och Gunilla Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om