Tända ljus för terrorns offer

Stämningsfull manifestation.

Flyktingar och svenskar sida vid sida i kampen mot terrorismen.

Flyktingar och svenskar sida vid sida i kampen mot terrorismen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-11-20 06:26


I onsdags kväll samlades ett 50-tal Mariannelundsbor på torget. Tillsammans tände de ljus och lät sina tankar gå till terrorns alla offer i Paris, Syrien, Eritrea, Somalia, Kurdistan, ja, över hela världen finns människor som lider ofattbart av terrorn.


I Mariannelund finns många människor som har överlevt terrorn i sitt hemland, men som har haft lyckan att ta sig därifrån. Till manifestationen på torget var det många flyktingar som slöt upp, men också en hel del svenskar.

Tillsammans tände de ljus och i stillhet tänkande de på allt det ofattbara. Några hade tagit med tavlor med texter som "Pray for Humanity", "We all against terror" och "Sweden must be always safe". Initiativtagare Mohamed Maktabi höll ett litet tal.


- Vi är alla en! Att döda oskyldiga människor är helt oacceptabelt. Terroristerna ska aldrig vinna. Vi måste be för gemenskapen och be för Paris

- Jag hoppas att Sverige förskonas från terrorn och att det förbli säkert och tryggt både här och i resten av världen, sa han. Här i Mariannelund bor människor från många olika länder och vi känner oss trygga här, sa Mohamed Maktabi i sitt tal.

Läs mer i fredagens papperstidning

Birgitta Johansson, Mohamed Maktabi och Eva Wiklund. Foto: Roelof Stroetinga
Birgitta Johansson, Mohamed Maktabi och Eva Wiklund. Foto: Roelof Stroetinga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om