Teknikutmärkelser delades ut i Bruzaholm

Blackstad skola får 50 000 kronor för att föra in tekniken i skolundervisningen och lyfta fram den i dess vardagliga och lokala sammanhang.

Eksjö/Mariannelund2010-03-09 07:22

Arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen med 3 400 medlemsföretag delade på måndagen ut sammanlagt 250 000 kronor i Region Öst till grundskolor som arbetar med att lyfta teknikämnen och teknikundervisningen i skolan.
2004 inleddes en femårig satsning "Årets teknikutbildning" för att försöka lyfta upp teknikämnet i skolorma. Satsningen blev lyckad samtidigt som man insåg att man måste tänka långsiktigt. Därför fortsätter projektet åtminstone till 2013.

Fem miljoner
Ekonomiskt handlar det om cirka fem miljoner kronor per år, till utmärkelser och verksamhet.
- Många av årets pristagare har tittat på hembygden och utgår från den eller de lokala företagen, säger Gun-Britt Morhed, som är projektledare och tillsammans med Per Fagrell och Mikael Ohlson, från Teknikföretagen, befann sig på Bruzaholms Bruk och Bruzaholms Museum, för att dela ut årets prispengar i regionen.

Lika kul varje år
Malin Alfredsson, ägare till Bruzaholms Bruk, sitter med i juryn och säger att hon tycker det är lika spännande och roligt varje år att se alla idéer som lyfts fram.
- Jag tycker det är roligt att jobba med det här eftersom det är en så stor kreativitet hos lärarna, att knyta an till teknik i vardagen. Det väcker intresse för teknik och visar att det är spännande, menar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om