Tidiga insatser för barn på glid

Riksdagsledamoten Helena Bouveng har besökt Stuveryds behandlingshem i Bruzaholm. Hon passade också på att ta sig en tur till Mariannelund.

Riksdagsledamoten Helena Bouveng (M) följde med kommunalrådet Tomas Erazim (M) till Mariannelund.

Riksdagsledamoten Helena Bouveng (M) följde med kommunalrådet Tomas Erazim (M) till Mariannelund.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-03-13 07:19


Helena Bouveng har tidigare suttit med i justitieutskottet men är sedan en tid tillbaka ledamot i socialutskottet med ansvar för barn och ungdom. Av den anledningen har hon bland annat besökt Stuveryds behandlingshem i Bruzaholm som tar emot barn och ungdomar mellan sju och 16 år.

Se människan
- Innan man fastnar i utredningar och åsikter är det väldigt viktigt att träffa de som arbetet berör. Jag kan då ta till mig kunskap på annat vis och också ifrågasätta. Risken är annars att man blir utredningsexpert men det är viktigt att veta om de människorna det berör, säger hon.
I dag pratas det om bokstavsbarn men Helena Bouveng tror inte att det är något nytt, snarare en vink av samhället.
- Jag tror inte bokstavsbarn är ett nytt fenomen. Det fanns säkert förr också men då fanns plats och tid för de barnen, säger hon.

Stötta föräldrar
På behandlingshemmet finns barn från sju år. Att som förälder möta omgivningen då man "lämnat bort" sitt barn kan vara svårt.
- De flesta föräldrar vill ju sina barn väl. Det är väldigt viktigt att stötta upp föräldrarollen. De flesta föräldrarna är positiva till att barnen fått komma till behandlingshemmet och ger det sin välsignelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om