Till ett liv i Indien

Folkhögskolans rektor Torulf och hans hustru, läraren Barbara Holmberg lämnade på tisdagen Mariannelund för att starta sin resa till Indien. Under 14 års tid har de bott i Mariannelund och varit verksamma på dess folkhögskola.

Barbara och Torulf Holmberg lämnar Mariannelund och folkhögskolan efter 14 år för att återvända till Indien.

Barbara och Torulf Holmberg lämnar Mariannelund och folkhögskolan efter 14 år för att återvända till Indien.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2003-10-02 11:58

Torulf är född i Norrköping men Indien känns som hemma för honom, eftersom han växt upp i landet. Han har sammanlagt bott i Indien under 25 års tid.
Barbara lämnade i sin tur sitt hemland USA för att jobba på en skola i Indien 1977 och har arbetat i landet under tretton års tid. Det var också i Indien som paret träffades.
För 14 år sedan kom makarna Holmberg till Mariannelund. Torulf tog jobb som lärare på folkhögskolan. Året efter blev Torulf rektor för folkhögskolan och Barbara fick anställning som lärare.

Internationell skola
Skolan har under de här åren utvecklats och fått fler elever. Skolans internationella kontakter har dessutom hela tiden vidgats.
Under alla år har Torulf och Barbara Holmberg haft kvar sitt engagemang att hjälpa i Indien och nu har dragningskraften blivit så stor att de själva återvänder.
I staten Tamil Nadu i södra Indien som de nu bosätter sig i ska Barbara Holmerg jobba på en skola. Hebron Schoool i staden Ootacamund har 340 elever som är från flera olika länder. Däribland finns en svensk elev. Torulf Holmberg kommer att arbeta som volontär, vilket bland annat kommer att innebära en viss undervisning för den svenska eleven.
Uppdraget i Indien sträcker sig över tre år men till sommaren kan Mariannelundarna och andra bekanta hemma i Sverige räkna med att de kommer på besök hem igen.
Tills dess hyr de en liten lägenhet medan huset i Mariannelund är till salu.
Efter att ha bott i Sverige i så många år, kan man tänka sig att de väljer att flytta till USA efter uppdraget i Indien men så blir det inte.
- Jag flyttade från USA 1977. Det är så länge sedan jag flyttade så det känns inte riktigt som hemma längre, säger Barbara Holmberg.
I Sverige finns också deras fyra vuxna barn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om