Tillfällig lösning blir permanent

Det skulle bara vara tillfälligt, som en nödåtgärd. Men den tillfälliga stängningen av en medicin vårdavdelning på Höglandsjukhuset blir nu permanent.

Stängningen av medicinsk vårdenhet B skulle bli tillfällig men blir nu permanent.

Stängningen av medicinsk vårdenhet B skulle bli tillfällig men blir nu permanent.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-11-05 05:05


Det väntas ge en besparing på 13 miljoner kronor.

Det sker storsatsningar för mångmiljonbelopp på Höglandssjukhuset då en helt ny huskropp byggs. Men samtidigt avlöste krismötena varandra i början av året på grund av sjuksköterskebristen. När ingen lösning fanns i sikte tvingades sjukhuset att med mycket kort varsel stänga en vårdavdelning Medicin B. Ambitionen var, enligt regionledningen, att sjuksköterskor skulle rekryteras så avdelningen kunde öppna snarast igen.

Lösningen skulle bli tillfällig men nu permanentas stängningen, bland annat för att sjuksköterskebristen inte blivit bättre.
I stället bakas stängningen in i ett sparpaket.

13 miljoner
- Detta är en del i det förändringsarbete som verksamhetsområde Medicinsk vård har fått i uppdrag av regionpolitikerna att genomföra. Medicinsk vård ska spara 75 miljoner före den 31 december 2016. Vi har också fått i uppdrag att minska antalet vårdplatser, säger Agneta Ståhl, sjukvårdsdirektör för Medicinsk vård i länet.

Läs mer i torsdagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om