Tillgänglighet men inte alltid delaktighet

Resultatet av den nationella patientenkäten som genomförs i hela landet visar att tillgängligheten till Mariannelunds vårdcentral upplevs betydligt bättre än i riket i övrigt. Däremot halkar vårdcentralen efter något vad gäller hur patienterna upplever delaktighet och information.

Eksjö/Mariannelund2014-03-18 07:31

Bland landsting som deltagit i mätningarna sedan starten 2009 är det vårdcentralerna i Jönköpings län och Sörmland som står för de största förbättringarna av sina resultat.
Landstinget i Jönköpings län ligger genomgående bland de bästa, om man utgår från svaren.
- Tar man ett ett genomsnitt av indikatorerna hamnar Reftele, Lokstallarna och Wasa vårdcentral i topp medan Nässjö läkarhus, Hälsoteamet i Anderstorp och Mullsjö vårdcentral hamnar i botten, säger Eivor Blomqvist, sektionschef på Folkhälsa och sjukvård.

Lätt att få komma
Sett till hela riket är patienterna mindre nöjda med tillgängligheten jämfört med tidigare år. I Jönköpings län pekar kurvan däremot åt motsatt håll. Patienterna är mer nöjda med tillgängligheten till vården än tidigare.
Mariannelunds vårdcentral hamnar betydligt högre än länet och riket i övrigt vad gäller tillgänglighet. De flesta som svarat på enkäten hade själva ringt och bokat sin tid och tyckte att tillgängligheten i Mariannelund var mycket bra.
Många av dem fick komma till vårdcentralen samma dag. De flesta ansåg också att de själva kunde påverka när de fick komma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om