Tjuvar slog till mot Apoteket - men fick inte med sig några läkemedel

Apoteket Furan i Mariannelund hade påhälsning av inbrottstjuvar i helgen. Det hela upptäcktes av personalen på måndagsmorgonen.

Foto: Eva Harrysson

Foto: Eva Harrysson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-04-11 10:55


I samband med att personalen skulle öppna upp butiken på måndagsmorgonen upptäckte man att någon obehörig hade varit i lokalen under helgen. Man fann vissa brytmärken på en dörr. Någon hylla var nedriven och det saknades några produkter.

Enligt uppgift från polisen på plats har tjuvarna inte lyckats ta sig in i själva butiksdelen. Däremot har man kunnat sträcka in en arm via glasluckan till disken där personalen tar emot kunderna. Och där har man kunnat plocka åt sig några produkter. Det verkar dock inte handla om några receptbelagda läkemedel utan snarare så kallade egenvårdsprodukter.

Apoteket höll stängt åtminstone under förmiddagen igår. Enligt Sara Walfridsson, butiksansvarig, var det osäkert om man kunde öppna upp igen under måndagen.

- Vi ska ta en diskussion med personalen, säger hon. I morgon (läs idag) håller vi öppet som vanligt. I övrigt hänvisar jag alla frågor om inbrottet till vår presstjänst.

Magnus Frisk på presstjänsten kan bara bekräfta att inbrottet har ägt rum men att inget större blivit stulet.

- Det är jätteolyckligt och tråkigt när sådant här händer men som tur är var det inte så allvarligt och ingen har kommit till skada.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!