Tobbe och Highlife

Det blev magiska trollkonster och livemusik när Tobbe Trollkarl och coverbandet Highlife intog scenen i Itolv hallen i lördags. Eksjös första Höglandsdisco har ägt rum och arrangörerna hopppas på fler tillställningar.

Coverbandet Highlife underhöll sin publik från första början.

Coverbandet Highlife underhöll sin publik från första början.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-04-30 06:39

Kvällen började med medryckande musik på dansgolvet och discot blev inledningen på en helkväll med musik, dans och shownummer. Först ut på scen var coverbandet Highlife från Jönköping, som från första stund fick med sig publiken. Bandet inledde med en låt av Roger Pontare och dansgolvet var redan fullt. Därefter blev det lite ABBA och Martin Stenmarck med mera.
Detta var en kväll anordnat av Omsorg I Centrum, i Eksjö. Höglandsdiscot riktade sig till hela höglandet och främst till personer med olika funktionshinder. Det är första gången Omsorg I Centrum anordnar något sånt här evenemang, men arrangörerna ser på biljettföräljningen och hoppas därmed att de kommer kunna fortsätta anordna ett Höglandsdisco en gång per år. Sista veckorna har biljettförsäljningen gått strålande.
Sedan januari i år har både personal och brukare från Omsorg I Centrum arbetat med planeringen och förberedning av Höglandsdiscot.
Kvällens höjdpunkt var ändå trolleritimmen med Tobbe Trollkarl. Han var sist ut på scenen denna kväll, och bjöd på en "specialkomponerad show".
Tobbe Trollkarl, eller Tobias Blom som han egentligen heter, berättade att han såg det som en utmaning att uppträda i lördags.
- Jag tycker det ska bli skitkul, men detta är den svåraste publiken. Åldern är från 13 år och uppåt ikväll, och ungdomar är svårt. Det får inte vara för barnslgt, men jag ska bjuda på en rolig, galen show, förklarar han.
Tobias Blom har trollat halva sitt liv, i cirka 16 år. I dag är han trollkarl på heltid.
- Det är få förunnat att få jobba med sin hobby.
Förutom heltidsjobbet som trollkarl har han för en tid sedan avslutat danstävlingen LetŽs Dance och är redan i full gång med TV4 nya projekt Talang 2007, där han sitter i juryn. Där har han bland annat bedömt en väldigt ung Trollkarl, tolvåriga Simon Almers. Han beskrev Simon som väldigt duktig som trollar med djur och sa att han var bättre än många andra trollkarlar.
- Ja den killen var väldigt duktig för sin ålder, säger Tobias Blom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om