Torrlagt ända till augusti

Tidigast i augusti kan ärendet kring överklagandet av socialnämndens avslag av ansökan av serveringstillstånd komma upp i nämnden igen.

Foto: Tidigast i augusti kommer det överklagande ärendet upp i nämnden igen. Foto: Kajsa Nilsson

Eksjö/Mariannelund2016-06-16 13:00

Maria och Mikael Sandebo flyttade 2014 till Mariannelund och torghusen. I den gamla tallriksbutiken har de iordningställt en servering.

Redan vid flytten ansökte de om tillstånd för att få servera öl och vin i serveringen till allmänheten och till slutna sällskap.

Tre handläggare har haft hand om ärendet nyligen lämnades ärendet vidare för beslut i socialnämnden.

Utredaren har delgett nämnden att bolaget ägnar sig åt snickeriarbeten men inte nämnt andra verksamheter.

Restaurangverksamheten har uteslutits helt av handläggaren trots att det handlar om ansökan om serveringstillstånd.

När tidningen frågar ordföranden Kerstin Robertsson om det och andra frågetecken, säger hon att nämnden aldrig kan gå in i detalj utan går efter handläggarens uppgifter.

Beslutet har överklagats av makarna Sandebo.

- Är det tveksamheter kring beslutet så får vi givetvis ta upp det, säger hon.

Vid sammanträdet behandlades ärendet som ett enskilt ärende, på grund av sekretess, vilket gör att det inte finns med i protokollet som läggs ut på exempelvis kommunens webbplats.

Eksjö kommuns alkoholhandläggare går inte att nå via telefon utan bara via mejl. Varför kan kommunens kontaktcenter som tar emot samtal inte svara på.

Alkoholhandläggaren har fått frågor kring överväganden till nämnden ställda via mejl på tisdagen men ännu på onsdagseftermiddagen hade inget svar getts.

Eftersom junisammanträdet i socialnämnden hölls i går, onsdag, och det sedan är ett sommaruppehåll, kan ärendet komma upp tidigast i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om