Tove är en av de bästa i Småland

I helgen åker Mariannelundstjejen Tove Werner på Götalandslägret. Hon har nämligen blivit uttagen till Smålandslaget i fotboll.

Tove Werner i Mariannelund deltar i helgen i Götalandslägret. Foto: Rebecca Carlsson

Tove Werner i Mariannelund deltar i helgen i Götalandslägret. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-04-30 06:20

Uttagningarna till Smålandslaget började redan för två år sedan då det gällde att hitta Smålands bästa fotbollsspelare som är tjejer och födda 1993. Från början var det flera från Tove Werners fotbollslag som var uttagna, men vid den slutliga uttagningen var det bara hon som var kvar.
Det var efter ett fotbollsäger på Visingsö som det stod klart att Tove blivit uttagen till att spela i Smålandslaget. Att höra till de bästa tjejerna i årskullen i Småland tycker mittfältaren Tove bara är roligt.
- Jag blev väldigt glad när jag fick höra att jag gått vidare, säger hon.

Lägret håller på mellan den 1 och 3 maj. På torsdag spelar laget mot Bohuslän och på lördag möter de Skåne. För Tove, som fyller 15 år på torsdag, innebär det en födelsedag full med fotboll. För henne är det knappast något problem. Hon älskar fotboll och har spelat sedan hon var fem-sex år.
- Min pappa har spelat fotboll tidigare, så man kan nog säga att jag fick intresset genom honom. Han började träna mig och mitt lag när vi var små och jag har i princip haft honom som tränare ända fram till förra året, berättar Tove.
Numera spelar hon i damlagets utvecklingslag och har Benny Carlsson och Niklas Tälth som tränare. Då och då får hon även vara med och spela i damernas A-lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om