Trafikolycka och misshandel i Jönköpings län

En äldre kvinna dog efter att ha blivit påkörd av en bil i Vaggeryd och flera misshandelsfall rapporterades under fredagskvällen. Polisen sammanfattade kvällen i länet som stökig. Men i Eksjö kommun har det varit lugnt.

Eksjö/Mariannelund2007-03-05 07:28

Det började med en trafikolycka på Jönköpingsvägen i Vaggeryd vid halv sju-tiden. Ett äldre par i 70-årsåldern blev påkörda av en bil när de var på väg över gatan.
Kvinnan avled och mannen fick föras till Ryhovs lasarett mycket allvarligt skadad.
Förarens bil är beslagtagen för en teknisk undersökning.
En och en halv timma senare begicks en stöld i en affär på A6 i Jönköping. Två män kom in i affären. Medan den ena uppehöll kassörskan öppnade den andra mannen kassaapparaten och kom över en stor summa pengar.

Rånförsök i tunnel
Strax efter åtta på kvällen var det ett rånförsök i Värnamo. En man hade varit och handlat mat. Tre personer förföljde honom från affären. I en gångtunnel hotade de honom med någon form av vapen och krävde att få pengar. Mannen vägrade och förövarna lämnade platsen utan byte.
Fredagskvällens första misshandel i länet inträffade i Aneby strax innan halv tio på kvällen. En man greps misstänkt för att ha misshandlat sin kvinna.
En misshandel inträffade även i Anderstorp vid ungefär samma tid. En man greps och fördes till Värnamo för förhör.
Knappt en och en halv timma senare togs en yngre man och en yngre kvinna fast. De hade lämnat ett behandlingshem tidigare under kvällen och misstänktes vara påverkade av narkotika. De fördes till polishuset för provtagning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om