Tragisk händelse gav handling

Föreningen Aktivt Centrum uppmärksammades nyligen av Eksjös två Rotaryklubbar för sitt arbete med flyktingar och integration. Ett arbete som startades för några år sedan efter stora spänningar i samhället.

Eksjö/Mariannelund2015-06-17 06:38


Som vi tidigare berättat i Vår tidning fick Aktivt Centrum härom dagen mottaga ett pris på 15 000 kronor då Eksjös Rotaryklubbar valt att utse föreningen att få årets Rotarystipendium. Priset ges för föreningens ideella arbete med integration och att man skapar mötesplatser för asylsökande och bofasta ortsbor.
- Det var en tydlig och synlig bekräftelse på det viktiga integrationsarbete som föreningen bedriver sedan flera år, säger en glad Birgitta Johansson, som är ledare för verksamheten på Aktivt Centrum.
Birgitta fick nyligen mottaga priset i samband med en Rotarylunch på Eksjö Stadshotell där de båda klubbarna samlats.
- Det här är en rejäl adrenalinkick för mig och alla i föreningens styrelse är jätteglada. Jag har en jättebra styrelse som stöttar och peppar mig och som har förtroende för att man ibland måste ta beslut dag för dag, säger hon.
(I styrelsen ingår i dag Britt Andersson, Fredrik Antonsson, Marie Borgström, Karin Kyllenbeck och Tina Andelius.)

30 procent
Att Aktivt Centrum bildades har egentligen en tragisk bakgrund.
För några år sedan hade Birgitta Johansson kontor i Centrumhusets övre del. Men skyltfönster efter skyltfönster i samhället började gapa tomma. Centrumhuset var inget undantag och plötsligt aviserade Posten att den skulle lägga ner sin sista del och postutdelningen skulle flyttas till större orter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om