Traumavården granskas av läkare

Traumavården på Höglandssjukhuset har granskats under två dagar. Det är sex överläkare från andra sjukhus som utfört granskningen och anledningen till översynen är att sjukhuset vill ge sina patienter den bästa vården.

Fredagens övning ska ge svar på om det finns några brister inom traumavården på Höglandssjukhuset i Eksjö. Om en månad väntas rapporten vara klar.

Fredagens övning ska ge svar på om det finns några brister inom traumavården på Höglandssjukhuset i Eksjö. Om en månad väntas rapporten vara klar.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-04-21 04:06


Traumasjukvården har nu under två dagar externgranskats av sex överläkare från andra sjukhus i landet.
Under fredagen utfördes en teoretisk- och praktisk övning av traumasjukvården på Höglandssjukhuset.
- Vi i teamen vill bli bättre och säkrare. Vi måste se till att vi har den rätta utrustningen, rätt personal och den bästa kunskapen för att kunna ta emot olika patienter med olika skador. Man måste öva kontinuerligt för att vara redo när olyckan inträffar, säger överläkaren Björn Orrehede som även är ordförande i traumakommittén för Höglandets sjukvårdsområde.

Ingen myndighet
Granskningen som nu har gjorts på sjukhuset har inget med myndigheter att göra, utan det är en utredning som gjorts för att vården ska bli bättre.
Under fredagen hade Höglands sjukhusets traumagrupp en övning för att visa de externa läkarna hur teamet arbetar när de får in en patient till akutmottagningen.
- I dag illustrerade vi ett fall som vi haft här på sjukhuset för inte alls så länge sedan. Det var tre killar som varit med i en trafikolycka och vi fick in en av killarna hit till sjukhuset, säger Björn Orrehede.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om