Tre nykomlingar högst på valsedeln

På Centerpartiets valsedel inför kommunvalet finns tre helt nya namn i den absoluta toppen. Frank-Johan Ahlberg från Mariannelund lyfts fram som andra namn på valsedeln.

Eksjö/Mariannelund2010-03-17 07:20

Det var för två år sedan som Eksjöcentern bestämde sig för att försöka förnya sig och få in nya krafter i partiet. Därefter har man på ett aktivt sätt försökt fånga upp de personer som kan tänkas vara intresserade och engagerade för kommunal politik. För några har uppbackningen och förfrågan medfört att de tagit klivet in i kommunpolitiken.

24-åring
Ambitionen för nomineringskommittéen har varit att försöka förnya och föryngra partiet samtidigt som man vill ha en jämn fördelning mellan könen och geografiskt över kommunen. Yngsta kandidaten är 24-årige Simon Johansson från Hult.
- Vi har jobbat i ett år med att försöka hitta en bra mix och jag tycker nog vi har lyckats bra, säger Per Sixtensson.
Förslag på kandidater har lämnats in varefter medlemmarna fått "provrösta". Därefter har personerna intervjuats om deras ambitioner, möjlig arbetsinsats, hjärtefrågor och så vidare.

Tre nya toppnamn
På måndagskvällen fastslog stämman valsedeln för höstens kommunval. Lennart Bogren intar ganska naturligt första positionen men därefter finns inte mindre än tre nya namn.
42-årige Frank-Johan Ahlberg från Mariannelund är ursprungligen från Rumskulla. Han bodde i Mariannelund ett par år innan han flyttade hemifrån. Eter 20 år återvände han för fem år sedan och har visat ett stort engagemang för orten. Som samhällsföreningens ordförande har han på sistone bland annat kämpat hårt för brevbärarkontorets bevarande.
- Jag har de senaste åren engagerat mig i flera föreningar och det ena leder till det andra. Jag känner starkt för min bygd och jag anser att landsbygden är väldigt viktig. Jag vill engagera mig i samhället, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om