Tre pristagare utsedda

Stanislaw Przybylski får kulturpriset i Eksjö kommun 2010. Priset för byggnadsvårdande insatser tilldelas Bo Thorsander. Södra Vedbo Biodlarförening äras med årets miljöpris.

Eksjö/Mariannelund2010-05-27 06:26

Kommunstyrelsen har enats om vilka som ska tilldelas kommunens årliga priser, vilka högtidligt delas ut i samband med nationaldagsfirandet i Eksjö den 6 juni.
Stanislaw Przybylski har tilldelats årets kulturpris för sitt filmarbete tillsammans med kommunens äldreboende. I projektet "Animera - göra livlig" har det tydliggjorts att man aldrig kan bli för gammal att skapa med liv, lust och framgång.
Tillsammans med ett antal seniorer har han gjort filmerna "Valsen går på Tuvan" och "Dramat på Tuvan".

Biodlare
Årets miljövårdspris tilldelas Södra Vedbo Biodlarförening i Eksjö och det kan ju anses passande då det i år är det internationella året för biologisk mångfald. Kommunstyrelsen menar att föreningens verksamhet har stor betydelse för den. biologiska mångfalden. Ett arbete som även ger honung som resultat. Föreningen gör att en folkrörelse lever vidare. Den är ett stort stöd för den enskilde biodlaren, som lägger ner ett stort engagemang i sitt arbete, menar kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om