Trygghetsinventering

Brottsförebyggande rådet besökte på måndagskvällen Mariannelund för att träffa allmänheten. Rådet fick med sig en hel del uppslag att jobba vidare med.

Eksjö/Mariannelund2010-10-20 07:08

Brottsförebyggande rådet har för ambition att arrangera ett möte varje vår och höst i Eksjö respektive i Mariannelund. Vid vårens möte kom en enda besökare utöver pressen. Betydligt bättre uppslutning var det på måndagen med 20-talet personer. Inte så många kan tyckas men Brå fick ändå in en mängd åsikter och önskemål.

Många tips
Polis Daniel Jobs pratade om grannsamverkan och det tipsades då kring misstänkt kriminell verksamhet både kring Mariannelund och västerut.
I den delgivningen av information förekom önskemål om att det ska vara lättare att nå polisen än det är idag.

Synliga poliser
Mariannelundarnas prioriterade områden om de själva får bestämma är ökad närvaro av poliser och ett mer gränsöverskridande arbete med polismyndigheterna i Kalmar och Östergötlands län.
Liksom på Brås möte i Eksjö fanns en önskan om bättre belysning.
- En tydlig önskan är att belysningen på kommunens gator, vägar och cykelvägar ska vara större än den är idag. Delar av kommunikationsnätet släcks enligt uppgift ner nattetid enligt principen varannan gatlykta släckt, förklarar Brås ordförande Tomas Erazim.

Lyfter frågan
Socialutskottet har efter mötet i Eksjö hemställt hos kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att skicka ett utredningsuppdrag till Eksjö Energi för att se de ekonomiska och miljömässiga konsekvenserna av ökad belysning nattetid. Och det gäller då inte bara i Eksjö utan kommunens alla tätorter.
I Mariannelund lyftes bland annat en gata nedanför Kullagården fram, en gata som av deltagare kändes otrygg och mörk då den är lite belyst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om