Två döms för sexbrott på stadsfesten

Två tonårspojkar döms för sexbrott under Eksjö stadsfest i augusti i fjol. Två kvinnor, på helt skilda konserter, blev ofredade i publikhavet.

Symbolbild för stadsfesten i Eksjö 2017. Konserten på bilden behöver inte ha något med domarna för sexuellt ofredande att göra.

Symbolbild för stadsfesten i Eksjö 2017. Konserten på bilden behöver inte ha något med domarna för sexuellt ofredande att göra.

Foto: Arkivfoto: Ivonne Svahn

Eksjö/Mariannelund2018-02-12 17:50

I det ena fallet ska en kvinna från Gullringen blivit antastad i publikhavet av en ung man, tillfälligt bosatt i Vetlanda.
Han kom fram till henne vid tre tillfällen. Han ska då ha tagit tag  i hennes midja innanför hennes jacka och tagit på bröst, kön och rumpa. Hennes kompis föste undan honom men han kom tillbaka. Inte förrän en av hennes kompisar påstod att det var hans flickvän, gick mannen iväg.
Kvinnan ska ha fått revbensskador av att han höll fast henne hårt, varvid han även döms för misshandel. Han döms till ungdomsvård och ungdomstjänst och ska även betala skadestånd till kvinnan.
I det andra fallet handlar det om en kvinna från Eksjö som dansade till Stiftelsen med ett kompisgäng på tio personer. Hon la märke till en kille som hon bad en kompis hålla lite koll på. Strax därefter ställde sig killen bakom henne och började ta på henne på rumpan, höften och benet.
Hon tyckte det var mycket obehagligt och började gråta. Kvinnan fick tag i sin kompis arm och lyckades på så vis få hans uppmärksamhet vad som hände. Han reagerade och puttade bort den unge mannen, hemmahörande i Ydre.
Kvinnans kamrat som såg delar av mannens agerande ansåg att det inte handlat om något omedvetet handlande.
Mannen döms till dagsböter, totalt 3 500 kronor men ska även betala skadestånd till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om