Två män döms för grov våldtäkt – ska utvisas ur landet

Domen kom på måndagen i målet kring den grova våldtäkten i Eksjö i juni. Båda männen döms på alla åtalspunkter för grov våldtäkt och ringa narkotikabrott och ska utvisas efter straff.

Eksjö/Mariannelund2017-08-28 13:43

Våldtäkten inträffade i närheten av Storegårdsområdet i sommarnatten den 10 juni.

Två unga män hotade döda kvinnan om hon berättade för någon samtidigt som de med våld tvingade henne till sig både vaginalt, oralt och vaginalt sex. Männen ska ha hållit fast henne både med sin kroppstyngd och att de hållit fast henne.

Vittnen hörde kvinnans hjälp på rop och larmade och polisen tog männen mer eller mindre på bar gärning. Kvinnan ska ha varit kraftigt berusad och kvinnan ska ha sagt att männen tvingat i henne sprit och att de hållit fast henne. Vittnesuppgifter finns att männen höll fast hennes ben när de ertappades.

Poliser har vittnat om att kvinnan efteråt har varit rädd och panikslagen och att hon berättat att hon blivit våldtagen.

Under rättegången har vittnen som hörde kvinnans rop på hjälp, polismän som kom till undsättning, sjukvårdens uttalande om kvinnan skador, tekniska fynd såsom dna, brottsplatsundersökning med mera har lagts fram som bevis medan båda männen nekat.

Åtalet mot männen sköts fram flera gånger och en av anledningarna var svårigheten att fastställa deras ålder. Eksjö Tingsrätt har med Migrationsverkets yttrande efter Rättsmedicinalverkets utlåtande ansett att männen är över 18 år och inte yngre som de själv har hävdat.

När domen föll på måndagseftermiddagen döms männen till två års fängelse för grov våldtäkt och ringa narkotikabrott.

Åklagaren yrkade på att männen från Afghanistan som sökt asyl i Sverige ska utvisas från Sverige. Så blev också domen. De förbjuds återvända till Sverige under tio års tid.

De ska också betala ett skadestånd på 165 000 vardera till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om