Två spädbarn hittades döda i Eksjö kommun

Under natten till söndag hittades två spädbarn döda i Eksjö kommun. Två anhöriga till flickorna sitter nu anhållna skäligen misstänkta för vållande till annans död.

Eksjö/Mariannelund2016-07-25 09:13

Två tvillingflickor födda under året hittades under natten tills söndag vid 02:30-tiden döda.

De anhöriga togs in till förhör och är nu misstänkta för vållande till annans död. Det handlar om den lägre misstankegraden, skäligen misstänkta.

Kropparna ska nu obduceras och enligt polisen kan brottsrubriceringen ändras till mord.

Viktor Merell

Föräldrarna till det tvillingpar i spädbarnsåldern som hittats döda i en bostad i Eksjö är fortsatt anhållna som skäligen misstänkta för vållande till annans död.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att utreda dödsorsaken.

Parets båda advokater vill i nuläget inte kommentera hur föräldrarna ställer sig till anklagelserna.

- Kvinnan mår mycket dåligt. Det har inte varit läge att gå igenom vad som har hänt och hur hon reagerat på rubriceringen, säger Mikael Svegfors, mammans advokat till TT.

- Jag vill i nuläget inte svara på några frågor. Utredningen har precis inletts och i det här skedet kan jag överhuvudtaget inte kommentera någonting, säger pappans advokat Elisabeth Nygren.

I ett pressmeddelande skriver åklagare Frida Noldin att hon "med hänsyn till alla inblandade och med hänvisning till förundersökningssekretess inte kan kommentera utredningen"

- Läkare kunde då bara konstatera att barnen var döda. Under helgen har en teknisk undersökning gjorts i bostaden, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen.

Föräldrarna är tills vidare skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Enligt polisen kan brottsrubriceringen komma att ändras.

TT
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om