Tvångsintagen fixade sin egen dricka

En man som var tvångsintagen på Hessleby behandlingshem i Mariannelund ordnade sin egen alkoholtillverkning på rummet och lyckades berusa sig utan att personalen märkte något. Vid ett tillfälle blev han så berusad så att ett vårdplaneringsmöte fick ställas in.

Eksjö/Mariannelund2014-04-10 06:38

En idag 47-årig man man blev förra året tvångsomhändertagen enligt LVM på grund av sitt tunga och grava alkohol- och narkotikamissbruk. Mannen från västkusten placerades på Hessleby behandlingshem i Mariannelund.
Trots att behandlingshemmet har noll tolerans mot droger lyckades han tillverka mäsk på sitt rum och berusa sig av det utan att någon i personalen märkte något.

Mäsk på rummet
Vid två tillfällen uppdagades det av personalen att han haft denna "hobby", men enligt hans egna uppgifter, ska det ha skett vid fyra tillfällen.
Han ska därför ha fallit tillbaka i sitt missbruk flera gånger under det aktuella halvåret i Mariannelund, fast han var under tvångsvård.
När 47-åringen skulle på en vårdplanering med sin hemkommun (innan han skulle skrivas ut från behandlingshemmet i höstas) lyckades han ännu en gång att sätta mäsk på sitt rum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om