Tvingades amputera benet efter att ha ätit hamburgare

Göran Sommansson besökte en McDonalds restaurang längs vägen när han var på väg hem till Eksjö. Men en felservering fick oerhörda konsekvenser. Han fick kallbrand och tvingades amputera ett ben. Göran får i år priset som Årets Smärtpatient.

Eksjö/Mariannelund2006-12-06 08:29

Det var för två år sedan som Göran Sommansson var på väg hem till Eksjö när han stannade till vid McDonalds i Borås. Han började bli hungrig och kände behov av lite färdkost.
Han var noga med att fråga om hamburgaren innehöll gluten, något som var en oerhörd viktig kunskap eftersom han har grav glutenallergi utöver ungdomsdiabetes.
När svaret blev nej vågade han ta sig lite snabbmat men de tuggorna fick svåra följder.
Snart upptäckte han att resturangen gett honom helt felaktiga uppgifter. Med stigande problem blev det ingen färd till hemmet. I stället blev det direkt till Höglandssjukhuset i Eksjö där han blev inlagd.
Komplikationer tillstötte av hans tillstånd. Han fick kallbrand och man tvingades därför att amputera ett av hans ben. Enligt Göran har inte mindre än åtta läkare intygat sambandet mellan hans tillstånd och den felserverade hamburgaren. Men trots det har han aldrig fått någon ersättning vare sig från försäkringsbolag eller hamburgerkedja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om