UFO i Mariannelund?

Ett mystiskt sken på himlen gjorde hela Mariannelund strömlöst. Elektrikern Gideon Johansson skulle undersöka saken och påstod sig ha sett ett flygande tefat. Det hela är en gåta än idag.

Eksjö/Mariannelund2008-02-11 07:30

Det var den 30 september 1959. Gideon Johansson var då 58 år och jobbade som övermontör på Brusafors pappersbruk. Det blev hans uppgift att undersöka varför det blev strömavbrott den här kyliga och råa höstkvällen.
På väg ut från sin bostad mötte han sonen Rolf. Just som Gideon förklarade sitt ärende såg de bägge ett vitt ljus på den svarta himlen ovanför Folkets hus.
Gideon trodde att det var ett flygplan som fått motorstopp och höll på att störta över Mariannelund. Men det han fick se var något helt annat.

Ljudlöst föremål
Gideon har i sina anteckningar beskrivit ett ljudlöst föremål som gav ifrån sig ett vitt ljus. Farkosten ska enligt Gideon ha landat fyra-fem meter ifrån honom och sonen. Han säger sig även ha sett varelser som påminde om japaner i tolvårsåldern.
Sedan försvann det märkliga föremålet och snart kom strömmen tillbaka.
Gideon Johansson finns inte i livet idag, men hans berättelse lever vidare. 31 oktober 2002 berättade Mariannelundsbon Bengt Pettersson för Hemmets Journal om Gideons upplevelse, som än idag framstår som ett av de absolut märkligaste mötena med en utomjordisk farkost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om