Ulla Hägg (s) slutar 1 januari

Ulla Hägg (s) slutar som oppositionsråd och lämnar kommunfullmäktige bakom sig. - Jag känner mig tömd på energi och kamplust, därför ska jag trappa ner, säger hon.

Oppositionsrådet Ulla Hägg (s) meddelade under måndagen att hon slutar efter nyår.

Oppositionsrådet Ulla Hägg (s) meddelade under måndagen att hon slutar efter nyår.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-10-29 07:21

Efter tio år som kommunalråd och 25 år i den kommunala politiken väljer nu Ulla Hägg, 61 år, att sluta som oppositionsråd.
Hon slutar inte med politiken helt - nej, då skulle hon få abstinens. Hon ska ha kvar några uppdrag för att få tid att skola in nya i poltiken. Förutom att hon fortfarande ska jobba med barn- och utbildningsfrågor, blir hon kvar i kommunstyrelsen och några mindre bolag åtminstone mandatperioden ut.
- Jag har fortfarande några år att ge men inte på den nivån jag är på nu, säger hon.
Beslutet att sluta ligger bra i tiden, då man har gått om tid att lära upp ett nytt oppositionsråd innan nästa val. Ulla Hägg har trots allt ett otroligt nätverk både lokalt och på riksnivå.

Ointressanta frågor
- Jag som har varit med i politiken länge har fått perspektiv på saker. Jag känner mig tunn på energi och mötena är inte roliga längre. Det kom över mig på en del möten hur ointressant jag upplevde vissa frågor, berättar hon.
Hon känner att hon alltid ska vara väl insatt i allting, vilket hon anser är omöjligt.
Vid ett budgetsammanträde blev hon hårt kritiserad för att ha förstört budgeten. Påhoppet anser hon var oförskämt.
- Det är ju inte bara jag som har jobbat med budgeten, vi har varit flera personer. Visst har jag ibland varit vass i mina uttalanden. Men ska vi ha den här tonen mot varandra?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om