Uppdrag på årets studentkamp gick fel

Studenterna skulle utföra ett uppdrag för att få äran att springa ut först ur skolan vid studenten. Men uppdraget gick fel. Polis larmades till platsen och ett hus brann ner.

Eksjö/Mariannelund2014-06-10 07:04

Varje år tävlar årets avgångsklasser på Njudungsgymnasiet i Vetlanda i en studentkamp. Vinsten är att få springa ut först från skolan på studentdagen.
Uppdraget för året var att övernatta i ett ödehus i Eksjö.
Problemet var bara att ägaren till huset inte varskotts om studentjippot. Fastighetsägaren såg att dennes hus ockuperats av en mängd ungdomar och tillkallade polis.
När ungdomarna blev varse att de gjort sig skyldiga till ett intrång som var olagligt avblåstes uppdraget.
Skolans festkommitté meddelade eleverna via sociala medier att alla som stannade kvar på platsen skulle bli diskade.

Brann upp
Vad som hände sedan är oklart men en polisutredning har inletts. Det aktuella huset i Alversjö brann nämligen ner till grunden.
Skolledningen på Njudungsgymnasiet har efter händelsen markerat för eleverna att uppdragen har gått över gränsen.
- Vi var nära att avblåsa hela studentkampen, men istället har vi i samråd med festkommittén valt att stryka flera uppdrag som involverar och riskerar att störa tredje man, säger gymnasiechef Henrik Wågesson.

50 uppdrag
Studentkampen som studenterna deltar i består av ett 50-tal uppdrag som ska genomföras från den tredje till den åttonde juni. Syftet är att skapa aktiviteter där ungdomarna kan ha roligt och göra saker tillsammans klassvis. Uppdragen är godkända av skolledningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om