Uppdraget: Rädda kvar klubben i högsta serien

Nytt kontrakt i SSL. Det är målsättningen för Jönköpings damlag. Men just nu ser det tufft ut. Det skiljer elva poäng till säker mark. En av tränarna som ska försöka rädda JIK är Anders Ingvarsson - som även är tränare i HM IS. - Jag har haft dubbla uppdrag sedan årsskiftet. Det är väldigt inspirerande, säger han.

DUBBLA UPPDRAG. Som bekant är Anders Ingvarsson tränare för HM IS damlag. Sedan några veckor tillbaka är han även assisterande tränare i Jönköpings IK.

DUBBLA UPPDRAG. Som bekant är Anders Ingvarsson tränare för HM IS damlag. Sedan några veckor tillbaka är han även assisterande tränare i Jönköpings IK.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-01-19 13:43


Innebandy, innebandy, innebandy...

Den senaste veckan är ett tydligt exempel på hur Anders Ingvarssons fritid ser ut för tillfället.

Måndag: Träning.
Tisdag: Träning.
Onsdag: Träning.
Torsdag: Träning.
Fredag: Vid lunchtid påbörjade Jönköpings damlag den långa bussresan mot Umeå. Laget övernattade i Sundsvall.
Lördag: Klockan 16.00 började matchen mellan Iksu och JIK. Det blev, som väntat, en storseger för Umeå-laget (14-1). Kort efter slutsignalen rullade bussen ner mot Småland igen.
Söndag: Laget kom hem till Jönköping tidigt på söndagsmorgonen. Några timmar senare var Anders Ingvarsson med och coachade sitt HM IS till en 6-5-seger mot Vetlanda i damernas division tre.

"Glad och hedrad"
Anders Ingvarsson trivs alldeles utmärkt med det fullspäckade schemat.

- Det är riktigt kul. Vi har hittat ett upplägg där jag kör två träningar i veckan med HM IS, och två träningar med JIK.

Ingvarsson blev rekryterad av Jönköping strax före årsskiftet.

- Jag erbjöds en roll som assisterande tränare när JIK gjorde en omorganisation på ledarsidan. Jag är glad och hedrad över uppdraget.

Saknar riktig målskytt
Med den nya tränarkonstellationen har Jönköping haft en uppåtgående trend. Det ser ändå tufft ut. Det mesta talar för att JIK, som ligger näst sist, åker ur den svenska högstaligan (SSL). För tillfället skiljer det elva poäng till Malmö FBC som ligger på rätt sida om nedflyttningsstrecket.

- Det är fortfarande tio matcher kvar, så vi har inte gett upp.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om